onsdag 21 november 2012

Härligt!

Igår blev vi helt färdiga med städningen av den gamla lägenheten.

Nu kan jag lägga all min tid på att försöka få färdigt nya barnbarnets täcke. Barnbarnet ska förresten heta Sailor Lee. Jag kan inte påstå att jag tycker det är lika fint namn som hans storebrors (Lou), men jag får ju inte bestämma.

Jag har hunnit med att sy en del även under städdagarna och just nu har jag kommit så här långt.


 En hel del till att nåla och sy ihop innan jag kan macka och kvilta, men det går i alla fall framåt.

Idag landade en ny kviltbok i brevlådan
Jag gillar den jättemycket och låg nog nästan en hel timme och läste= bläddrade i den i badkaret tidigare i eftermiddag.




torsdag 15 november 2012

Välkommen till världen

Igår morse föddes han äntligen min dotters andra son och mitt femte barnbarn. Arbetsnamnet har varit Almond, men nu är föräldrarna visst litet osäkra. Jag får alltså avvakta med namnlapp på det lilla barnvagnstäcket som annars är helt färdigt.

Här är han med sin stolte storebror Lou.


Och här är blocken som borde ha varit ett färdigt täcke till den lille.






Förhoppningsvis hinner jag få allt färdigt till jul. Det är bara att jobba på - och det tycker jag ju är roligt.


måndag 5 november 2012

Symaskinen på plats

Det tog en månad, men nu är symaskinen uppackad och står på sin plats i vardagsrummet/köket. Inget är riktigt färdigt här (och städningen av gamla lägenheten är inte påbörjad), men nu ska jag sy litet. Helst varenda dag.


På stolen till vänster i bild ser man en liten del av ett av de tolv block med nallar som jag precis börjat applicera. Det har tagit tid att klippa och stryka på alla små delar, men nu är det gjort och den roligaste delen kan påbörjas.