torsdag 26 juli 2012

Impulsiva- vi?

Sent på tisdagseftermiddagen fick se ett ganska så välkommet besked. Hans långtradarkörning dagen efter var inställt, så han blev ledig med lön.

Klockan var redan nästan 18.00 och vi var precis på väg att lämna eftermiddagens utflyktsmål.

Då kommer C på den smarta idén att vi skulle ge oss iväg med tältet. helkul.

Snabbt hem och värma litet middag, packa mat, kläder tält mm och inom 2½ timme från telefonsamtalet var vi på väg mot Årsunda och Strandbadet.

Tyvärr tänkte jag inte på att fotografera den vackra solnedgången över Storsjön. All koncentration gick åt för att fixa vår "bostad". Litet tur hade vi också. Inte trodde vi att den campingen var så populär. När vi kom fanns det bara fyra platser lediga, så det var bara att acceptera den plats vi fick oss tilldelad.

Efter en mysig kväll med litet gott att äta och dricka sov vi så skönt i vårt nyinköpta tält.

I lugn och ro packade vi ihop allt och körde bilen utanför campingen på förmiddagen för att direkt packa upp stolar, badkläder och fika och sen gå ner till sandstranden en bit vid sidan av campingen. Dit brukar vi ofta åka så att även Stoja kan vara med och bada. Nu befann vi oss ju redan på plats och kunde njuta av några timmar i blandat sol och molnigt.






Innan vi for hem så tog vi en liten "omväg" över gränsen mot Dalarna och hälsade på C:s syster med man i deras sommarstuga.

Mat behövde vi ju på eftermiddagen, så grillmästaren fixade middagen/sena lunchen

medan jag dukade och plockade litet smultron som efterrätt.




Nästa vecka ska barnbarnet Tindra, sju år, bo hos oss och då planerar vi att bo ett par nätter på campingen i Årsunda, så Tindra får prova på campinglivet.

Alldeles vid den lilla skogsbilvägen (där vi grillade) hittade jag denna blomma.





Någon som vet vad det är? Det fanns bara just denna planta. 











måndag 23 juli 2012

Nytt barnbarn = nya projekt

I november blir jag mormor igen och naturligtvis ska även detta barn, mitt femte barnbarn, få ett par täcken.
Jag började med det enklaste, ett litet täcke ca 30" x 40" i rufsteknik. Jag har länge velat testa den tekniken och tycker att ett täcke att "slå in" en nyfödd vinterbebis ska vara varmt och gott, så jag valde att sy i flanell.

Det var riktigt roligt att sy den här tekniken, men att klippa var ganska så påfrestande för fingrarna.

 Om jag syr i samma teknik någon mer gång, så kommer jag att klippa alla "innersömmar" i varje block allt efter jag syr dem. Så här såg det ut (detaljbild) innan jag tvättat och tumlat.

Och efter tvättning blev det så härligt "krusigt"




Nu återstår bara namnlappen, men den måste så klart vänta tills jag har födelsedatum och namn på bebisen.
Jag är ute i riktigt god tid!